Binlerce öğrenci Tevfik İleri AİHL’ye girebilmek için ter döktü

Binlerce Öğrenci Tevfik İleri AİHL’ye Girebilmek İçin Ter Döktü

26 Haziran sabahı, Kilis’te bulunan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sınav heyecanı yaşandı. Okulun bahçesi, anne ve babaların dualarıyla dolarken, öğrenciler ise heyecanla sınav salonlarına doğru ilerledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan sınav yoğunluğu, adeta bir bayram havasını yansıttı. Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, sadece bir sınav alanı değil, umutların, hedeflerin ve duaların buluşma noktası haline geldi.


Yalnızca 360 Kişi Kabul Edilecek

Toplam 4 bin 450 öğrencinin katıldığı Ortaokul Giriş Sınavı, büyük ilgi gördü. Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim alanı olmak isteyen öğrenciler, sınav için ter döktü. Sınava giren adaylardan 3 bin 980’i 5. sınıf kontenjanı için mücadele verirken, geri kalanlar ise 7. sınıfa geçiş hakkı için yarıştı. Ancak okulun sadece 360 kişilik kontenjanı bulunuyor, bu da her 12 öğrenciden yalnızca birinin bu okulda eğitim alabilme şansı olduğu anlamına geliyor.

Değerlerle Dolu Bir Eğitim Kurumu

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, akademik başarıların yanı sıra manevi, ahlaki ve kültürel değerlere önem veren bir eğitim anlayışıyla dikkat çekiyor. Okul, Kur’an-ı Kerim sevgisiyle bilimi bir araya getirerek milli ruhu evrensel değerlerle harmanlıyor. Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, LGS ve YKS gibi sınavlarda başarılı olan öğrencileri, ulusal ve uluslararası projeleri, hafızlık çalışmaları ve örnek şahsiyet yetiştirme hedefiyle Türkiye genelinde öne çıkan bir eğitim kurumu olmayı sürdürüyor.


Bir Misyonun Aktarımı

Sınav günü basına açıklama yapan okul müdürü İskender Genç, sınavın sadece bir değerlendirme olmadığını, aynı zamanda bir misyonun aktarımı olduğunu vurguladı:

“Bugün sadece bir sınav yapılmıyor, bu okulun ruhunu taşıyacak yeni kardeşlerimizin ilk adımı atılıyor. Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, akademik başarıların ötesinde değer temelli bir eğitim anlayışıyla geleceği inşa ediyor. Bu büyük ilgi, milletimizin sağlam temellere dayalı bir gelecek istediğinin bir göstergesidir.”

Bugünkü sınav, sadece bir yerleştirme süreci değil. Her öğrencinin kalem oynattığı anda, bir dava, bir umut, bir gelecek hayali yazıya döküldü. Kimisi bu okulda eğitim alma hakkı kazanacak, kimisi ise farklı bir yolculuğa yelken açacak.

Related Posts

Üniversitelilerin en sevdikleri şehirler açıklandı… Başkent yine Eskişehir

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2025 Araştırması’nın sonuçlarına ait sıralama açıklandı. Buna göre, üniversite öğrenci başkentleri sıralamasında ilk üçte Eskişehir, Mersin ve Manisa yer aldı. ÜNİAR Koordinatörü Prof. Dr. Engin Karadağ’a göre, geçtiğimiz haftalarda vefat eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in öğrenciler için attığı adımlar nedeniyle Manisa, bu yıl en sevilen şehirler arasında ilk 3’e girmeyi başardı.

Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? 27 Haziran Cuma günü 24 saatlik hata tespit raporu yayınlandı! İşte güncel veriler

Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? Instagram’a giriş ve akış yenilemede sorun yaşayanlar merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabına çevrildi. Hemen belirtelim ki 24 saatlik güncel veriler yayınlandı. Peki, bugün 27 Haziran Cuma günü Insyagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? İşte merak edilip araştırılan güncel detaylar ve 27 Haziran Cuma günü yani bugüne ait hata tespit raporu grafiği…

Atatürk’ün sayesinde fizik profesörü oldum

Tarlada çay toplayıp, inekleri sağıyordu. Liseyi, çift dikiş zar zor bitirdi. İÜ fizik bölümünü kazandı. Atatürk’ün, 96 yıl önce çıkardığı yasayla ABD’de, burslu master ve doktora yaptı. Prof. Durukanoğlu, “Okuyup, fizik profesörü olmamı Atatürk’e ve Türk milletine borçluyum. Gençler; Atatürk devrimlerine, bilime ve kendinize inancınızı asla kaybetmeyin.” dedi.

NATO ÜYESİ ÜLKELER 2025 | NATO’ya üye ülkeler hangileri, kaç ülke üye? NATO ne demek, ne zaman kuruldu, açılımı ne? İşte NATO’nun anlamı ve tarihi!

NATO üyesi ülkeler, NATO Zirvesi’nin ardından yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Devlet ve hükûmet başkanlarının, ittifakın etkinlikleri ile ilgili kararlar almak için periyodik olarak bir araya geldikleri NATO Zirvesi, NATO üyesi olmayan ülkelerle ortaklıklar kurmak için kullanılır. Toplam 32 üyeden oluşan NATO 4 Nisan 1949 tarihinde kuruldu. Mart 2024 itibarıyla Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya üyelik isteklerini resmen bildirdi. Türkiye’nin 1952 yılında dahil olduğu NATO, belirli maddeleri işleyişe koyarak üyelerinin bazı haklarını garanti altına almıştır. Peki, NATO’ya hangi ülkeler üye, NATO üyesi kaç ülke var, NATO ne demek? İşte, NATO’nun anlamı ve tarihi hakkında bilgiler.

Karneler Alındı Tatil Başladı

Karneler alında öğrencilerin tatili başladı. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı sona ererken, öğrencilere karneleri dağıtıldı.  Milli Eğitim Bakanı Tekin, bir mesaj paylaştı. 

Bülent Arınç ve Gülten Kışanak’ın da konuşmacı olduğu “Barışın Yolunu Açmak” konferansı İstanbul’da

Kürt sorununda çözümün neresindeyiz? Sürecin barış ve demokrasiye evrilebilmesi için hangi ortak politikalar üretilmeli? Barışı kazanmak için hangi acil adımlar atılmalı? yapılması gereken hukuki ve idari düzenlemeler nelerdir?