Atatürk’ün sayesinde fizik profesörü oldum

Of Köyünden Üniversiteye: Başarı Hikayesi

Trabzon’un Of ilçesine bağlı Kılavuz köyünde doğan Hasan ve Nihayet Durukanoğlu kardeşler, 10 çocuklu bir ailenin çocukları olarak dünyaya geldi. Ancak, okuma yazması olmayan Nihayet’in ve ortaokul mezunu Hasan’ın çabalarıyla, ailelerinin destekleriyle 10 kardeşin hepsi üniversite eğitimi aldı.

Hayal Kırıklığını Başarıya Çevirenler

Kardeşlerden biri olan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, okumak konusunda kararlılık kazanana kadar zorlu bir süreçten geçtiğini belirtiyor. Ailesinin desteğiyle başarılı bir akademisyen haline gelen Feyiz, gençlere umutlu olmaları ve hayallerinin peşinden gitmeleri konusunda cesaret veriyor.

Çay Toplayan Çocuktan Fizik Profesörü

Uluslararası fizikçi Profesör Durukanoğlu Feyiz, köy hayatından üniversite kürsülerine uzanan başarılı bir hayat hikayesine sahip. Çay toplayarak geçirdiği gençlik yıllarında okumaya karar veren Feyiz, kendi ifadesiyle sırtında 45 kilo yükle hayat mücadelesini verdi.

Atatürk’ün İzinde Yürüyen Bilim İnsanı

Atatürk’ün çıkardığı 1416 sayılı yasa sayesinde yurtdışında eğitim alma fırsatı bulan Feyiz, Amerika’da yüksek lisans ve doktora yaparak Türkiye’ye dönüş yaptı. Fizik profesörü olmasını Atatürk’e ve Türk milletine borçlu olduğunu belirten Feyiz, gençlere asla pes etmemeleri ve hayallerine inanmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Meslek Seçerken Para Değil Mutluluk Önemli

Feyiz, geleceğe yön verirken para yerine mutluluğu ön planda tutmanın önemine vurgu yapıyor. Türkiye’deki üniversitelerin gençlere sunduğu fırsatları değerlendirerek akademik kariyerlerini şekillendirmeleri gerektiğini belirten Feyiz, bilimin, çalışkanlık ve merakın önemine dikkat çekiyor.

Hedef Üniversitelerin Gençleri Eğlenceli ve Bilimsel Araştırmalar Yapmaya Yönlendirmek

Üniversitelerin gençlere eğlence ve bilimsel araştırmalar yapma imkanı sunması gerektiğini savunan Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, gençlerin lisans eğitimleri sırasında araştırma ekosisteminin bir parçası olmaları gerektiğini belirtiyor. Odağına bilimin ve gençlerin keyif alarak öğrenmelerini koymuş bir akademisyen olarak öğrencileriyle dağcılık ve yelken yaparak etkileşimde bulunuyor.

Related Posts

Üniversitelilerin en sevdikleri şehirler açıklandı… Başkent yine Eskişehir

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2025 Araştırması’nın sonuçlarına ait sıralama açıklandı. Buna göre, üniversite öğrenci başkentleri sıralamasında ilk üçte Eskişehir, Mersin ve Manisa yer aldı. ÜNİAR Koordinatörü Prof. Dr. Engin Karadağ’a göre, geçtiğimiz haftalarda vefat eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in öğrenciler için attığı adımlar nedeniyle Manisa, bu yıl en sevilen şehirler arasında ilk 3’e girmeyi başardı.

Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? 27 Haziran Cuma günü 24 saatlik hata tespit raporu yayınlandı! İşte güncel veriler

Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? Instagram’a giriş ve akış yenilemede sorun yaşayanlar merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabına çevrildi. Hemen belirtelim ki 24 saatlik güncel veriler yayınlandı. Peki, bugün 27 Haziran Cuma günü Insyagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? İşte merak edilip araştırılan güncel detaylar ve 27 Haziran Cuma günü yani bugüne ait hata tespit raporu grafiği…

Binlerce öğrenci Tevfik İleri AİHL’ye girebilmek için ter döktü

Sabahın erken saatlerinde Ankara’nın köklü eğitim kurumlarından Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, binlerce öğrencinin katılımıyla önemli bir sınava ev sahipliği yaptı. Toplam 4 bin 450 aday, sadece 360 kişilik kontenjana yerleşebilmek için ter döktü. Sınava giren öğrencilerden 3 bin 980’i 5. sınıf için, kalanı ise 7. sınıfa geçiş amacıyla sınavda yer aldı. Ailelerin dualarıyla destek verdiği bu yoğun günde, okul adeta bir bayram havasına büründü. Katılımın yüksek olması, hem okulun başarısına olan güveni hem de değer temelli eğitime olan ihtiyacı bir kez daha gözler önüne serdi.

NATO ÜYESİ ÜLKELER 2025 | NATO’ya üye ülkeler hangileri, kaç ülke üye? NATO ne demek, ne zaman kuruldu, açılımı ne? İşte NATO’nun anlamı ve tarihi!

NATO üyesi ülkeler, NATO Zirvesi’nin ardından yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Devlet ve hükûmet başkanlarının, ittifakın etkinlikleri ile ilgili kararlar almak için periyodik olarak bir araya geldikleri NATO Zirvesi, NATO üyesi olmayan ülkelerle ortaklıklar kurmak için kullanılır. Toplam 32 üyeden oluşan NATO 4 Nisan 1949 tarihinde kuruldu. Mart 2024 itibarıyla Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya üyelik isteklerini resmen bildirdi. Türkiye’nin 1952 yılında dahil olduğu NATO, belirli maddeleri işleyişe koyarak üyelerinin bazı haklarını garanti altına almıştır. Peki, NATO’ya hangi ülkeler üye, NATO üyesi kaç ülke var, NATO ne demek? İşte, NATO’nun anlamı ve tarihi hakkında bilgiler.

Karneler Alındı Tatil Başladı

Karneler alında öğrencilerin tatili başladı. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı sona ererken, öğrencilere karneleri dağıtıldı.  Milli Eğitim Bakanı Tekin, bir mesaj paylaştı. 

Bülent Arınç ve Gülten Kışanak’ın da konuşmacı olduğu “Barışın Yolunu Açmak” konferansı İstanbul’da

Kürt sorununda çözümün neresindeyiz? Sürecin barış ve demokrasiye evrilebilmesi için hangi ortak politikalar üretilmeli? Barışı kazanmak için hangi acil adımlar atılmalı? yapılması gereken hukuki ve idari düzenlemeler nelerdir?