BYD’den Türkiye sonrası Almanya hamlesi

Çinli BYD, Almanya’da Avrupa’daki Üçüncü Montaj Fabrikasını Kurmayı Planlıyor

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Avrupa’daki üçüncü montaj fabrikasını Almanya’da kurmayı gündeme alıyor. Konuyla ilgili bilgi, konuya yakın bir kaynağın Reuters’a yaptığı açıklamalara dayandırıldı.

GÜMRÜK VERGİLERİNDEN KAÇMA HEDEFİ

Çinli otomobil üreticileri, Çin’de iç talebin azalmasının ardından Avrupa’da düşük maliyetli otomobillerinin satışlarını artırmayı amaçlıyor. Bu nedenle, bölgede üretim ve montaj fabrikaları açmayı değerlendiriyorlar. Ayrıca, Avrupa Birliği’nin geçen yıl Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara uyguladığı gümrük vergilerinden kaçınma amacı güdülüyor.

BYD, halihazırda Macaristan ve Türkiye’de fabrikalar kurma çalışmalarını sürdürüyor.

BYD’NİN TÜRKİYE YATIRIM PLANI

BYD, Türkiye’deki yatırımını resmileştirdi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile BYD arasında yapılan anlaşmayla, şirketin Manisa’da bir üretim tesisi kurması kararlaştırıldı. Yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilecek projede, yıllık 150 bin araç üretim kapasitesine sahip elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil fabrikası ile bir Ar-Ge merkezi yer alacak. BYD, 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflerken, Türkiye’yi sadece üretim değil, aynı zamanda yenilik ve teknoloji merkezi olarak konumlandırmayı amaçlıyor. Tesisin 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Related Posts

Kuzey Tunçelli üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası erkekler 1500 metre serbest kategorisinde altın madalya kazandı.

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

2025’in tasarruf kralları: En az yakan 13 hibrit otomobil açıklandı

Jeopolitik risklerle artan perol fiyatları yüzünden peş peşe akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi cep yakarken hibrit araçlar yüz güldürüyor. İşte performansıyla öne çıkan en cimri 13 model…

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

Elon Musk tarih verdi: Bir dönüm noktası olacak!

Elon Musk, fosil yakıt devrinin kapanmak üzere olduğunu söyledi ve tarih verdi. Güneş enerjisinin öncülüğünde gerçekleşecek bu büyük dönüşüm, küresel enerji sistemini kökten değiştirebilir.