Dünyanın en nadir vakası: Bebek kendi ikizlerini karnında taşıyarak doğdu

Hindistan’da olağanüstü nadir görülen bir tıbbi vaka tespit edildi. 32 yaşındaki bir kadın, 35 haftalık hamileyken rutin bir tarama için hastaneye gittiğinde, doktorlar doğmamış bebeğin karnında şaşırtıcı bir keşif yaptı: Bebeğin içinde iki fetüs vardı…

Başlangıçta normal seyreden hamilelik sürecinde yapılan taramalar herhangi bir sorun göstermemişti. Ancak son muayenede doktorlar, fetüsün karnında kemik içeren anormal bir yapı fark etti. Yapılan testler sonucunda, bebeğin karnında gelişimini tamamlayamayan iki hatalı biçimlendirilmiş fetüs olduğu ortaya çıktı.

Bu son derece nadir tıbbi durum “Fetus in fetu” olarak adlandırılıyor ve dünya çapında yalnızca 200 kez rapor edildi. Aynı anda iki fetüsün bulunması ise bu vakayı daha da olağanüstü kılıyor.

BEBEK SAĞLIKLI DOĞDU

Anne, 1 Şubat’ta bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi. Doğumdan sonra bebeğin karnında büyüyemeyen ve gelişimi duraksayan iki cenin cerrahi operasyonla çıkarıldı.

Yerel haber kaynakları, annenin ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak fetüslerin hayatta kalamayacak kadar gelişmemiş olduğunu bildirdi.

“EN NADİR VAKALARDAN BİRİ”

Taramayı gerçekleştiren doktor Prasad Agarwal, “Bu bebekte inanılmaz derecede sıra dışı bir şey fark ettik. Karnında birkaç kemik ve fetüs benzeri bir yapı vardı. Bunun normal olmadığını hemen anladım. Dünyada çok nadir görülen fetus in fetu vakalarından biriydi” açıklamasında bulundu.

Bilim insanları, “Fetus in fetu”nun kesin nedenini hala belirleyebilmiş değil. Ancak yaygın bir teori, bunun tek yumurta ikizlerinin rahimde gelişimi sırasında meydana gelen bir anormallik olduğu yönünde.

Bu olağanüstü vakayla ilgili araştırmalar sürerken, bebek sağlıklı bir şekilde yaşamına devam ediyor.

“FETUS IN FETU” NEDİR?

“Fetus in fetu”, ikizinin vücudunda fetüse benzeyen bir doku kütlesinin oluştuğu nadir bir gelişimsel anormalliktir. Bu fenomenin erken bir örneği 1808 yılında George William Young tarafından tanımlanmıştır.

“Fetus in fetu”nun kökenine ilişkin iki hipotez vardır. Hipotezlerden biri, kitlenin normal bir fetüs olarak başladığı ancak ikizinin içine sarıldığıdır.

Diğer hipotez ise kitlenin oldukça gelişmiş bir teratom olduğudur. “Fetus in fetu”nun 500 bin canlı doğumda 1 görüldüğü tahmin edilmektedir.

Related Posts

Havalimanında korkunç anlar kamerada: Kendini uçak motoruna attı!

İtalya’nın Bergamo Havalimanı’nın apronuna izinsiz bir şekilde giren kişinin koşarak hareket halindeki yolcu uçağının motoruna atladığı anların görüntüsü ortaya çıktı.

İngiltere’den ‘iki devletli çözüm’ vurgusu: Orta Doğu’da kalıcı barışın başka yolu yok

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail ile Filistin arasında iki devletli çözüm olmadan Orta Doğu’da kalıcı bir barış ihtimalinin olduğunu düşünmediğini söyledi.

İddia: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Terör örgütü PKK’nın silah bırakma kararının ardından DEM Parti’nin isminin, logosunun ve siyasi çizgisinin değişeceği iddia ediliyor.

Özgür Özel: Bizi yolumuzdan çeviremezler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Parti Meclisi ve belediye başkanları toplantılarının ardından dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.