Türk Ev Eşyaları Suudi Arabistan’a 1 Milyar Dolar Hedefliyor

Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü Ortadoğu Pazarına Hükmetmek İstiyor

Ev ve mutfak eşyaları sektörü, savaşların yavaş yavaş sona erdiği şu günlerde yeni pazarlar arayışında. Suudi Arabistan’ın hızla büyüdüğünü ve Türkiye’nin bu büyümeden pay almayı hedeflediğini belirten Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayiciler ve İhracatçıları Derneği Başkanı Talha Ozger, Suudi Arabistan’a 1 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini açıkladı. Bölgedeki tansiyonun düştüğüne dikkat çeken Ozger, bu durumun sektöre yeni fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan’a 130 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Ozger, bu rakamın potansiyelin çok daha üzerinde olduğunu ifade etti. Türk firmalarını Suudi alıcılarla buluşturduklarını ve ilişkileri geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Ozger, Türkiye’nin mutfak eşyaları üretiminde Çin’den sonra ikinci sırada yer aldığını ve bu gücü daha da arttırmak istediklerini belirtti.

Özger, Türk markalarının güçlendirilmesi, üretimde verimliliğe odaklanılması ve rekabet gücünün arttırılması gerektiğini dile getirdi. Savaşların sonlanmasının ticareti olumlu etkileyeceğine inandıklarını vurgulayan Ozger, sektördeki düşüşü ‘ufak sıyrıklarla atlatıldı’ şeklinde tanımladı ve önümüzdeki dönemde büyüme hedeflerine odaklanacaklarını belirtti.

Türk sanayicilerin desteğine vurgu yaparak pandemi sürecinde verdikleri desteklerden övgüyle bahseden Ozger, Türkiye’nin dünya genelinde yeni pazarlara yönelik çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Almanya’dan Çin’e, ABD’den Özbekistan’a kadar geniş bir coğrafyada etkinlikler düzenleyerek büyüme hedeflerine ulaşmayı planladıklarını dile getirdi.

Özetle, Ev ve Mutfak Eşyaları sektörü, Ortadoğu pazarına yönelik büyüme hedeflerini arttırırken, Türk sanayicilerin kararlılığı ve üretim gücü sektörü daha da ileriye taşıyacak gibi görünüyor.

Related Posts

İşte sefaletin tablosu! Açlık sınırı asgari ücretin neredeyse iki katına çıktı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun yaptığı Nisan ayı araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 26 bin 178 liraya, yoksulluk sınırı 79 bin 413 liraya yükseldi. Bu oran ise asgari ücretin neredeyse iki katı oldu

Balık tezgahlarında istavrit ve mezgit bolluğu! Kilosu 150 ile 250 lira arasında satılıyor

Trabzon’da balıkçı tezgahlarında mezgit ve istavrit, kilogramı 150 ila 250 liradan satışa sunuluyor.

Dolar ve borsa yatırımcıları dikkat! Faiz artışı piyasada dengeleri değiştirdi

İşte yeni tahminler Yurt içi yatırımcıların gözü kulağı borsa ve dolarda… Merkez Bankası’nın son hamlesinin ardından faizler cazibesini artırırken bu süreçte borsa ve dolardaki seyir de merak ediliyor. Geçen haftayı yükselişle tamamlayan borsada bazı sektörler öne çıkarken, dolardaki hareketlenmeler de dikkat çekmişti. Uzman isimden borsa için ‘kademeli yükseliş’ tahmini gelirken, dolar için de yeni bir fiyat aralığı verildi. İşte dolar ve borsaya dair beklentiler… 

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir