Uzmanlardan Ramazan’da sağlıklı beslenme önerileri

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahur hazırlıkları yapılmaya başlandı. Oruç süresince vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için sahurda doğru besinleri tüketmek önemlidir. Aynı şekilde, iftarda da hafif ve dengeli beslenmeye özen göstermek gerekmektedir. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Asya Naz Al, Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundular.

Kronik Hastalıklara Dikkat!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, kronik kalp yetersizliği, kalp krizi, yüksek tansiyon ya da şeker hastalığı gibi durumlarda oruç tutmanın uygun olmadığını belirtti. İlaç kullanan hastaların oruç öncesi doktorlarına danışmaları önemlidir.

Mide Sağlığı İçin Önlemler

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, Ramazan ayında mide sağlığını korumak için çorba ve salata tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Aşırı yemekten kaçınılmalı, ara öğünlerle beslenmeye dikkat edilmelidir.

Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, sahur ve iftarda ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini belirterek, gün boyunca enerji veren ve dengeli beslenmeyi önerdi. Saatlik kan şekeri dalgalanmalarını önlemek için protein ve sağlıklı karbonhidrat tüketimi önemlidir.

Protein ve Su Tüketimine Dikkat!

Diyetisyen Asya Naz Al, Ramazan’da proteinden zengin beslenmenin önemini vurgulayarak, su tüketiminin de gün içerisine yayılması gerektiğini söyledi. Su tüketiminin düzenli olması vücut sağlığı açısından önemlidir.

Kaynak: haberlinki.com

Related Posts

Unutulmuş bir kanser türü gençlerde hızla artıyor: Bilim adamları uyardı

Apandis kanseri, bugüne kadar öylesine nadir görülen bir hastalıktı ki çoğu insan bunun varlığını bile bilmiyordu. On yıllar boyunca doktorların meslek hayatlarında belki sadece bir ya da iki kez karşılaştığı ve genellikle ileri yaşlarda teşhis edilen bu kanser türü, son dönemde giderek daha genç yaş gruplarında görülmeye başlandı.

Bayramda sağlıklı et tüketimi için 8 altın kural

Dr. Öğretim Üyesi Ece Yıldız Öztürk, Kurban Bayramı’nda ani değişen beslenme alışkanlıkları, özellikle kırmızı etin aşırı ve yanlış pişirme yöntemleriyle tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Glowika Beauty Center ile güzellik, zihinsel konforla buluşuyor

Glowika Beauty Center, estetik uygulamaların ötesine geçerek ruh, beden ve zihin dengesini esas alan bütünsel bakım deneyimleri sunuyor. İç mimar ve kurucu Begüm Öztap’ın vizyonuyla şekillenen merkez, kişiye özel hizmet anlayışıyla kısa sürede dikkat çekici bir konuma ulaştı. Cilt bakımı, saç terapisi, lenf drenajı ve selülit uygulamaları gibi geniş yelpazedeki hizmetleriyle her mevsime özel protokoller geliştiriyor. Glowika, modern cihaz teknolojilerini manuel terapilerle harmanlayarak misafirlerine hem fiziksel yenilenme hem de zihinsel rahatlama vadediyor.

Obezite Alzheimer’a giden yol olabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden birinin beslenme alışkanlığı olduğuna dikkati çekerek, obezitenin Alzheimer riskini artırdığını belirtti. “Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden biri de bireylerin beslenme alışkanlıklarıdır. Obezite, beyindeki hücrelerin daha erken yıpranmasına neden oluyor ve Alzheimer riskini artırıyor” açıklamasında bulundu.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.