Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahur hazırlıkları yapılmaya başlandı. Oruç süresince vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için sahurda doğru besinleri tüketmek önemlidir. Aynı şekilde, iftarda da hafif ve dengeli beslenmeye özen göstermek gerekmektedir. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Asya Naz Al, Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundular.
Kronik Hastalıklara Dikkat!
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, kronik kalp yetersizliği, kalp krizi, yüksek tansiyon ya da şeker hastalığı gibi durumlarda oruç tutmanın uygun olmadığını belirtti. İlaç kullanan hastaların oruç öncesi doktorlarına danışmaları önemlidir.
Mide Sağlığı İçin Önlemler
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, Ramazan ayında mide sağlığını korumak için çorba ve salata tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Aşırı yemekten kaçınılmalı, ara öğünlerle beslenmeye dikkat edilmelidir.
Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları
İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, sahur ve iftarda ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini belirterek, gün boyunca enerji veren ve dengeli beslenmeyi önerdi. Saatlik kan şekeri dalgalanmalarını önlemek için protein ve sağlıklı karbonhidrat tüketimi önemlidir.
Protein ve Su Tüketimine Dikkat!
Diyetisyen Asya Naz Al, Ramazan’da proteinden zengin beslenmenin önemini vurgulayarak, su tüketiminin de gün içerisine yayılması gerektiğini söyledi. Su tüketiminin düzenli olması vücut sağlığı açısından önemlidir.
Kaynak: haberlinki.com
More Stories
Diğer çaylardan farklı! Uzmanı uyarıyor: Matcha çayını günde 1-3 fincan tüketin
Bu sebzenin tüketilmesi ölümcül: İngiltere’de 150 kişi zehirlenmişti, Türkiye’de de tüketiliyor
Çoğu kişi görmezden geliyor: Mide kanserinin habercisi