Uzmanlardan Ramazan’da sağlıklı beslenme önerileri

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahur hazırlıkları yapılmaya başlandı. Oruç süresince vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için sahurda doğru besinleri tüketmek önemlidir. Aynı şekilde, iftarda da hafif ve dengeli beslenmeye özen göstermek gerekmektedir. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Asya Naz Al, Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundular.

Kronik Hastalıklara Dikkat!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, kronik kalp yetersizliği, kalp krizi, yüksek tansiyon ya da şeker hastalığı gibi durumlarda oruç tutmanın uygun olmadığını belirtti. İlaç kullanan hastaların oruç öncesi doktorlarına danışmaları önemlidir.

Mide Sağlığı İçin Önlemler

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, Ramazan ayında mide sağlığını korumak için çorba ve salata tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Aşırı yemekten kaçınılmalı, ara öğünlerle beslenmeye dikkat edilmelidir.

Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, sahur ve iftarda ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini belirterek, gün boyunca enerji veren ve dengeli beslenmeyi önerdi. Saatlik kan şekeri dalgalanmalarını önlemek için protein ve sağlıklı karbonhidrat tüketimi önemlidir.

Protein ve Su Tüketimine Dikkat!

Diyetisyen Asya Naz Al, Ramazan’da proteinden zengin beslenmenin önemini vurgulayarak, su tüketiminin de gün içerisine yayılması gerektiğini söyledi. Su tüketiminin düzenli olması vücut sağlığı açısından önemlidir.

Kaynak: haberlinki.com

Related Posts

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Çocuklarda bu belirtilere dikkat: Hızlı nefes alma, beslenme güçlüğü…

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde hasta kabulüne başlayan Dr. Öğretim Üyesi Fatih Karagözlü, çocuk kardiyolojisi hakkında bilgi verdi.

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

Koku kaybı, kabızlık ve uykuda konuşmaya dikkat… Bunlar ilk belirtiler olabilir!

Parkinson hastalığı erken evrede koku duyusunda azalma, kabızlık ve uykuda konuşma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, erken teşhisin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını vurguladı. Türkiye’deki Parkinson hasta sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüs kazası: 2 ölü, 16 yaralı

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Yıldız beldesinden Sivas istikametine gitmekte …